Systemuppdatering 2019-03-19

Nytt flöde för utskick av testresultat

Vi har förenklat flödet att skicka ut testresultat. När man trycker på knappen Slutför och lås, så får man nu upp en dialogruta som säger "Vill du skicka testresultatet till [användarens e-post]?". Då går ett e-post till användaren med en länk till den nya portalsidan där man kan hämta sitt testresultat.

Första gången användaren loggar in, så skapar man sitt konto genom att ange ett lösenord och en PIN-kod som skickas med när ni skickar ut testresultatet. Detta är också en höjning av säkerheten, då användaren behöver skapa ett konto för att kunna hämta sitt testresultat. Om användaren gör ett test igen, så loggar den in med sitt konto direkt. Det finns då också en funktion för "Glömt lösenord".

OBS! Om ni använder inställningen "Skicka från eget e-postprogram" så är den här nya funktionen ännu inte aktiverad utan funkar precis som tidigare.

Om man väljer att inte skicka resultatet direkt, så kan man skicka det senare (eller en gång till) till användaren. Detta görs då på knappen "Skicka testresultat". Man kan även gå in på personen eller testresultat i vänstermenyn för att skicka på samma sätt som tidigare.