Systemuppdatering 2021-05-21

Nya funktioner i Inbjudan distans

• Meddelande till testtagaren + meddelandemallar
  • Styra när ett test senast ska vara genomfört
  • Anledning till test

Vi har gjort en uppdatering av funktionaliteten i Inbjudan distans. Syftet med uppdateringen är att det ska bli enklare att skicka med information till testtagaren, samt att kunna styra när testet senast ska vara genomfört. Vi har också infört en funktion där ni som administratör eller testtagaren själv kan ange anledningen till att man ska göra test. Detta är bra input till våra pedagoger, samt kan vara en bra information till er som jobbar med en öppen bokningssida där testtagaren själv bokar in sig utan att först få en inbjudan.

OBS! Vi har tagit bort knappen Boka distans från startsidan. Den ligger nu istället under Inbjudan distans och heter Boka utan inbjudan.

Meddelande till testtagaren

Tidigare har det gått att lägga in text som visas i e-posten som går ut vid inbjudan. Det har dock inte gått ut någon text i sms:et. Detta eftersom det finns en begränsning på antal tecken i sms.

Ny funktionalitet: Nu kan du istället skriva en text som visas på bokningssidan. Det innebär att när testtagaren klickar på länken i inbjudan så visas en personligt meddelande på bokningssidan. För att förenkla hanteringen kan du skapa meddelandemallar. Detta görs i vänstermenyn under Inställningar/meddelandemallar.

Styra när testet senast ska vara genomfört (sista bokningsdatum)

Det finns nu en funktion där ni i Inbjudan distans kan välja när testet senast ska vara genomfört. När du trycker på knappen får du upp en kalender där du väljer datum. Efter du valt datum får du också information om hur många lediga platser som just nu finns fram till det datumet. Tänk på att ha lite framförhållning i planeringen och välj ett datum som ligger några dagar, en vecka eller så framåt.

Anledning till test

Denna funktion är fortfarande endast tillgänglig för några pilotkunder som testar funktionen. Tanken är dock att den ska bli tillgänglig för alla. Kontakta oss om ni vill prova den redan nu.