Redo för distanstest?

** Information till dig som ska göra SwedSec licencieringstest **

För att göra test på distans krävs följande utrustning:

• Dator med webbkamera att göra testet på.
  • Mobil för övervakning via mobilkameran.
  • Installation av Safe Exam Browser eller skärmvisning i webbläsaren.

Du måste också:

• sitta ensam och ostört.
  • sitta vid ett tomt bord med enbart det du behöver för testet.
  • ha laddare till både dator och mobil.
  • ha med dig giltig id-handling.

Observera! Om du använder din jobbdator kan det finnas begränsningar som gör att du inte har tillåtelse att ladda ner Safe Exam Browser eller använda skärmvisning. Kontakta din arbetsgivare för information eller använd privat dator.

Safe Exam Browser

Safe Exam Browser används för att låsa datorn under testet. Det är ett gratisprogram som ska laddas ner och installeras på datorn. Länkar till programmet och instruktioner hur du installerar finns i testguiden som du får tillgång till efter bokat test.

Observera! Safe Exam Browser fungerar endast på Windows. Om du använder Chromebook kommer du istället att få använda "Skärmvisning". Testguiden anpassar sig då automatiskt och visar hur du startar skärmvisningen.

Problem att installera Safe Exam Browser?

• Prova med en annan dator.
  • Kontakta testledaren via chatten i testguiden för support. Testledaren kan byta till skärmvisning om installationen av Safe Exam Browser inte går att genomföra.