Allmänna Villkor Educateit 360

Villkoren gäller från och med 2023-11-14 och tills vidare.


Testens användningsområde

Testen får endast användas i avsett syfte som beskrivs nedan:


Vid köp av Educateit 360 Komvux och IM

  • Syftet är att mäta kunskapsnivå på elever som avser påbörja studier, eller under pågående studier, inom ramen för den avtalande partens egna organisation. Educateit 360 Komvux och IM får bara användas i samband med antagning till komvuxutbildning och inom gymnasieskolans introduktionsprogram. Vid testning i andra syften som t ex inför Yrkeshögskola och liknande behövs ett separat avtal.
  • I syftet att mäta språklig nivå hos befintlig personal och vid nyrekrytering gäller istället avtalet Educateit 360 Vård och omsorg eller Educateit 360 Förskola och skola.

Vid köp av Educateit 360 Vård och omsorg

  • Syftet är att mäta språklig nivå på befintlig personal samt vid nyrekrytering. Testen får endast användas inom den avtalande partens egen organisation.

Vid köp av Educateit 360 Förskola och skola

  • Syftet är att mäta språklig nivå på befintlig personal samt vid nyrekrytering. Testen får endast användas inom den avtalande partens egen organisation.

Betalningsvillkor

30 dagar netto. Invändning mot skickad faktura ska ställas inom rimlig tid och senast innan förfallodatum. Därefter godkänns inte reklamationen.

Uppsägning eller avtalsändring

Om avtalet inte sägs upp 30 dagar innan avtalsperiodens slut så förnyas avtalet automatiskt med 12 månader.

Säkerhetsföreskrifter vid användning av kunskapstest i kundens lokaler

Följande gäller vid användning av kunskapstest:

  • Testen får inte göras utan tillsyn.
  • Testens innehåll får inte skrivas ut eller kopieras.
  • Testen ska genomföras med en enhet som är låst för övrig användning, t ex Safe Exam Browser (SEB) eller Educateits chromebook-app.
  • Otillbörlig spridning av testen kan medföra ersättningskrav för kostnader som uppkommer i samband med framtagning av nya testdelar, till följd av att spridning gjort befintliga testdelar obrukbara.
  • Känsliga personuppgifter dvs rörande etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös filosofi/övertygelse, medlemskap, hälsoinformation, sexualliv, brott/misstanke om brott, får inte registreras i systemet.

Villkor för tjänsten distansövervakning

Tjänsten distansövervakning innehåller support till testtagaren, id-kontroll samt övervakning under testtillfället.

Tjänsten förutsätter att testtagarna har givna förutsättningar att kunna göra testet online. Testtagaren behöver ha en dator (Windows, Chromebook eller Mac) alternativt iPad/iPhone samt internetuppkoppling. Testtagaren behöver också en mobil (iPhone eller Android) för övervakning.

Testtagare som aviserar att man inte har utrustning för att göra testen online eller inte kommer till inbokad tid, övergår i kundens ansvar att hantera.

Innehåll i systemet

Information som lagras i systemet får inte strida mot lag eller myndighetsförfattning. Information får ej ha ett sådant innehåll att den skäligen kan antas vara till skada för Leverantören. Känsliga personuppgifter (dvs rörande etniskt ursprung, politiska åsikter, religiös filosofi/övertygelse, medlemskap, hälsoinformation, sexualliv, brott/misstanke om brott) får inte registreras i systemet. Kunden är ansvarig för att eventuellt nödvändiga tillstånd finns för att sprida, ta emot eller lagra information. Kunden får inte använda tjänsten på ett sådant sätt att avsevärda olägenheter uppstår för Leverantören eller någon annan och skall hålla Leverantören skadeslös för krav riktade från tredje man mot Leverantören på grund av användningen av tjänsten.

Ansvarsbegränsning

Leverantören ansvarar inte för den information som överförs genom tjänsten och är inte skadeståndsskyldigt för skada eller förlust i händelse av fördröjning, avbrott, utebliven eller felaktig leverans av data omständighet av liknande slag eller någon annan typ av indirekta skador. Leverantören är inte heller skadeståndsskyldig om någon behörig eller obehörig gör intrång i Kundens, Leverantörens eller annans datorresurs och skaffar tillgång till, förstör eller förvanskar data eller information. Leverantören ansvarar endast för direkta skador som uppstår i de fall det ej går att återställa information till ursprungligt skick, eller där Leverantören har underlåtit att upprätthålla en rimlig säkerhetsnivå enligt punkten Datasäkerhet.

Datasäkerhet och personuppgifter

Parterna uppmanas att teckna ett separat Personuppgiftsbiträdesavtal. Aktuell information om datasäkerhet och personuppgifter finns på hemsidan, www.educateit.se.

Indexjustering

Det angivna priset i Avtalet indexjusteras årligen med Konsumentprisindex (KPI) som publiceras av SCB månadsvis, såvida inte andra prisjusteringar har specificerats i Avtalet för respektive år under avtalsperioden. Priset justeras med KPI, med basår 1980=100. Priset justeras årligen, med första justering 12 månader efter avtalsperiodens start, med indextal från senast tillgängliga månadsstatisk från SCB som avräkningstidpunkt, jämfört med samma månad året innan.

Övrigt

Tvist: Ev. tvist kring detta avtal regleras av allmän domstol.

Behöver du hjälp - kontakta oss! Kontakta oss Kontakta oss