A4. Testprocessen - från bokning till slutfört test

Testperson tilldelas ett eller flera test 

Testadministratören väljer vilket eller vilka test testpersonen ska göra, antingen genom att boka en tid eller skicka en inbjudan, samt väljer om testet ska göras lokalt eller på distans via vår distanstjänst. 


Dagens test

På testdagen flyttas testet från Bokningar till Aktuella test och ligger som Ej startat. Testet ligger kvar under Aktuella test i tre timmar från dess starttid. Startas inte testet inom giltighetstiden, försvinner det automatiskt ur systemet och räknas inte som förbrukat.

Testpersonen gör testet 

Testpersonen genomför testet, antingen som ett lokalt test eller test på distans via vår distanstjänst.

Educateits pedagoger bedömer och lämnar en rekommendation

När testet har avslutats tar Educatetits pedagoger vid för en manuell bedömning av skrivuppgiften och eventuell muntlig uppgift, samt lämnar en rekommendation om startnivå vid studier. Ett test som avslutas innan kl. 17, är bedömt och klart att slutföras senast kl. 17 nästföljande vardag.

Testadministratören markerar testet som Slutfört  

Användare med behörighetsnivå “priviligierad” går in i testet och läser Pedagogens kommentar och rekommendation om startnivå och markerar sedan testet som “Slutfört” och låser testresultatet. 

Eventuellt meddelande till testperson kan läggas in, innan testet slutförs. När testet slutförs så skickas e-post och/eller SMS med resultatet till testperson. Det går även att skapa en PDF av testresultatet. Slutförda test flyttas över till Testresultat i menyn i den grå listen till vänster. 


Bokat distanstest som ej genomförts

Test som är bokade att genomföras på distans, men som inte har genomförts, markeras med “Ej genomfört”. Educateits testledare, som har hand om testen som sker via vår distanstjänst, lägger till information om orsak, t.ex. “Kom ej till test”. 

Behöver du hjälp - kontakta oss! Kontakta oss Kontakta oss