Lägga upp / tilldela test

Logga in

Inloggning görs via www.educateit.se - "Logga in". Logga in som administratör.

Nytt test

För att lägga upp/tilldela ett lokalt test på en person (test på plats hos er) väljer du knappen ' +Boka direkt'.

Knappen syns både på startsidans 'Översikt' och på startsidans 'Bokningar', se bild nedan.

Välj testdeltagare

Välj därefter vilken eller vilka testdeltagare som ska göra testen. Du kan lägga till en eller flera deltagare, förutsatt att de ska göra samma test och har samma starttid.

OBS! Du kan även använda "Inbjudan" för att boka in ett Lokalt test på plats. Då bokar testpersonen själv in sig på den dag och tid som passar bäst. För att detta ska funka så behöver ni sätta upp ett schema med era bokningsbara dagar och tider. (Kontakta support om ni vill ha hjälp att sätta upp ett bokningsschema.) Läs mer här: Bokningssida lokala test

Välj test

Därefter väljer du vilket test som ska göras. Kontakta support om du är osäker på vilket test du ska välja.

Välj starttid eller gå vidare

Välj därefter vilken tid testet ska startas eller gå vidare om det ska startas direkt.

Bokat test syns sedan på fliken 'Bokningar'. På 'Aktuella test' dyker testet upp först den dag som det är inbokat till.

Aktivera test

Testet måste aktiveras när testdeltagaren är på plats och har legitimerat sig. Knappen 'Aktivera' finns på startsidans vy 'Aktuella test'.

På startsidans vy ' Aktuella test' kan du sedan följa processen kring testen.