Att slutföra test

När ett test har bedömts av Educateits pedagoger, som även sätter en rekommenderad startnivå, är det redo att slutföras av användare med behörighetsnivå “priviligierad”. Det är viktigt att läsa våra kommentarer för att förstå bakgrunden till den startnivå vi rekommenderar.  Om en testtagare redan har betyg i kursen som vi har rekommenderat eller om det har lämnats alternativa rekommendationer i kommentaren, så finns det möjlighet att ändra startnivån. 

I de fall vi satt Övrigt som startnivå, kan det bl.a. bero på att: 

  • testet behöver kompletteras, t.ex. med en skrivuppgift, för att få fram en fullständig testprofil och därmed kunna lämna en rekommendation. 
  • testtagaren har gjort fel test, t.ex. hen har gjort ett nivåtest i Svenska som modersmål när det ska vara Svenska som andraspråk, eller tvärtom. 
  • vi rekommenderar att man gör ett annat test för att få fram rätt startnivå. 
  • testresultatet är inte tillförlitligt då vi upptäckt fusk eller att testtagaren inte har följt våra säkerhetsföreskrifter. 
  • vi behöver mer information för att kunna lämna en bra rekommendation 

Att slutföra ett test innebär att användare med behörighetsnivå “priviligierad”, går in i ett test och läser Pedagogens kommentar och rekommendation om startnivå och markerar sedan testet som “Slutfört” och låser testresultatet. Eventuellt meddelande till testperson kan läggas in, innan testet slutförs. När testet slutförs så skickas e-post och/eller SMS med resultatet till testperson. Det går även att skapa en PDF av testresultatet. Slutförda test flyttas över till Testresultat i menyn i den grå listen till vänster. 

Skyddad identitet

När ett nivåtest gjorts av en testperson med Skyddad identitet, ska det slutföras utan att SMS/mejl skickas ut från systemet. Meddela personen testresultatet på annat sätt. Meddela oss så snart ni har slutfört, sparat och eventuellt skrivit ut resultatet så raderar vi personuppgifterna. Då står det istället "gallrad" vid testet. Det går inte att se resultatet för testtagaren efter att personuppgifterna har blivit gallrade.


Behöver du hjälp - kontakta oss! Kontakta oss Kontakta oss