Pedagogens kommentar

Efter en analys av testresultatet skriver Educateits pedagoger en kommentar i rutan "Pedagogens kommentar" och lämnar en rekommendation om startnivå till den som administrerar testresultatet. Läs alltid pedagogens kommentar för att få en förståelse för vad rekommendationen grundar sig på. OBS! Pedagogens kommentar är till för den som administrerar testresultatet och inte till testpersonen. Den ska därför inte kopieras in som Meddelande till testperson. 

Om det står att en färdighet, t.ex. skriften, har uppnått kraven för en viss kurs, innebär det att testpersonen bedöms vara redo för nästföljande kurs. 

Ibland skriver Educateits pedagoger en alternativ rekommendation, t.ex. "REK: SFI D alternativt SVA grund delkurs 1, om betyg från SFI D finns.". Det kan även vara så att det lämnats en preliminär rekommendation, t.ex. “PREL REK: SVA grund delkurs 1, om förutsättningar finns för god progression”. Med det menas att testpersonen skulle kunna läsa en högre kurs, om denne är studievan och har haft en snabb progression tidigare.

Om en testperson redan har betyg i kursen som rekommenderats eller om det har lämnats alternativa rekommendationer i kommentaren, så finns det möjlighet att ändra startnivån av användare med behörighetsnivå “priviligierad”.  


Behöver du hjälp - kontakta oss! Kontakta oss Kontakta oss