Boka direkt eller Inbjudan?

Vad är skillnaden mellan Boka direkt och Inbjudan?

När en testtagare ska göra ett nivåtest kan man antingen välja “Boka direkt” eller “Inbjudan”. “Boka direkt” används i första hand när man bokar lokalt test och bestämmer en tid testtagaren ska göra testet. Det går även att använda "Boka direkt" för test på distans, om ett test behöver kompletteras(?). Om man däremot väljer “Inbjudan” skickas en inbjudan ut via sms/mejl till testtagaren, som själv kan välja en tid som passar bäst för att göra testet, utifrån angivna valbara tider. Fördelarna med att skicka en inbjudan, vanligast för test som görs på distans via vår distanstjänst, är att det ökar chansen att testet genomförs och att testtagaren själv kan boka om sin tid, om denne får förhinder. Det går även att skicka inbjudan till test som görs lokalt, om man har skapat ett bokningsschema där man lagt upp bokningsbara dagar och tider att välja på.

Lägg till fler personer

Om flera personer ska göra samma test vid samma tid, kan man boka/bjuda in samtliga genom att klicka på “Lägg till fler personer” under rutan där man skriver in testtagarens personnummer. På sätt slipper man boka/skicka en inbjudan åt gången.

Tf-nr och Skyddad identitet

Skriv födelsedatum och sedan de fyra första bokstäverna i kommunnamnet eller skolans namn, istället för de fyra sista siffrorna, om testtagaren har Tf-nr eller Skyddad identitet.

Behöver bokningen ändras?

Om en bokning behöver ändras kan man göra det genom att gå till fliken Bokningar. Det går att byta test och ändra tiden för test, samt avboka ett test helt. När man ändrar tiden för ett test kan man välja att skicka ut en bekräftelse på SMS/mejl till testtagaren om ändringen. Om man väljer att avboka ett test kan man välja att skicka ut en bekräftelse på avbokningen till testtagaren.