Lathund vid testning

Förutsättningar för en god testsituation.

Testsituationen
  • Samla in mobiler etc och kontrollera legitimation innan testningen.
  • Testsituationen ska övervakas. (Fusk gör att testet kanske inte visar rätt nivå – kan göra det svårt att klara studierna.)
  • Säker testdator; testkonto som begränsar åtkomst till internet och begränsar möjligheten att spara till eget konto (se separat artikel).
  • Kontrollera att datorerna är uppdaterade innan testningen startar.
  • Hörlurar behövs, gärna sådana som täcker örat.
  • Inga testdelar får skrivas ut.
  • Test som inte startas direkt, utan har senare starttid, måste aktiveras när testdeltagaren är på plats och har legitimerat sig.
Information att förmedla till testtagaren
  • Testresultatet visar vilken kursnivå som är den rätta.
  • Testet täcker upp flera olika nivåer – man behöver inte svara på allt.
  • Logga in med personnummer och testa ljudet i hörlurarna innan du startar.
  • Läs igenom alla uppgifter i hörförståelsen innan du lyssnar - du måste bocka i rutan längst ner att du har läst för att kunna lyssna. Du kan bara lyssna en gång.
  • Klicka på det ämne som du väljer och skriv en sammanhängande text om det ämne som du valt.
  • I menyraden högst upp finns en översikt över testet, klocka och möjlighet att ställa in textstorlek mm.
  • Instruktionen kan stängas ner genom att klicka på 'OK' och öppnas genom att klicka på '?'